Zoeken

Antwerpse Hicham: "Marokko is leuk, maar hier is het beter"

30 juni 2023 - 10:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Elke werkdag gaat een team van GVA een gesprek aan met een willekeurige voorbijganger in Antwerpen. Hicham Larouech (32), die zijn geboorteland Marokko inruilde voor het leven in België, is één van hen.

Zes jaar geleden besloot Hicham van Marokko naar België te verhuizen, waar zijn broer al woonde. Zijn zus volgde hem iets later. Hoewel de rest van zijn familie in Marokko is gebleven, heeft Hicham geen spijt van zijn keuze. "Natuurlijk, Marokko is leuk. En jouw land is jouw land. Dat zal altijd zo zijn, maar hier is het beter. Hier heb ik werk gevonden en voor de kindjes is het ook een goede plek om te wonen."

Lees ook: Mohamed opent kostuumwinkel met Marokkaans tintje in Antwerpen

Hicham, trotse vader van een zoontje en een dochtertje, woont nu in Brasschaat. Tot voor kort werkte hij als heftruckchauffeur in een logistiek magazijn, maar nu werkt hij dichter bij huis, bij de Post. "De kranten van Gazet van Antwerpen, die zie ik geregeld passeren," lacht hij.

Lees ook: Haven Antwerpen-Brugge open voor Marokkaanse exporteurs

De jonge vader plant voorlopig geen reizen. Hij bezocht zijn familie in Marokko al in april en overweegt om in oktober terug te gaan. "Mijn ouders komen op hun beurt ook vaak op bezoek. Dan blijven ze één of maximum twee maanden. Op vakantie gaan staat voor mij gelijk aan familie bezoeken. Zo moet dat, hè."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team