Zoeken

Architect op de vlucht na misgelopen schattenjacht in Marrakech

27 juli 2023 - 16:00 - Marokko

©

Een architect, hoofd van een studiebureau, gaf opdracht voor een opgraving in een zoektocht naar een schat in de kelder van een riad in de wijk Kennaria in Marrakech. Een deel van het gebouw stortte tijdens de opgraving in, met veel schade tot gevolg.

De instorting van het gebouw vond plaats op dinsdag, toen "leden van het team van de architect, waaronder specialisten in civiele techniek, een tunnel groeven vanuit de kelder van de riad die eigendom is van de architect, om toegang te krijgen tot de gouden munten die onder de kelder van een aangrenzende riad zouden zijn begraven", aldus bronnen van Assabah.

Lees ook: Marokko: honderden mensen op zoek naar schat in Boulemane (video)

Buren hoorden "een luid explosiegeluid" toen de riad deels instortte. "Vier mensen werden uit het puin gehaald, waaronder een arbeider in kritieke toestand", melden dezelfde bronnen. De lokale autoriteiten, de politiediensten en de civiele bescherming werden gewaarschuwd en snelden ter plaatse.

Lees ook: Gendarmerie ontdekt schat in Marrakech

De veiligheidsdiensten arresteerden vier andere personen die in hechtenis werden genomen, en "namen een metaaldetector en machines gebruikt om te graven en te ruimen in beslag". De architect die deze schattenjacht had bevolen, sloeg na het incident op de vlucht. De bevoegde autoriteiten zijn actief op zoek naar hem.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team