Zoeken

Laure ging jaar bij Yassine wonen in Marokko

29 mei 2023 - 11:00 - Wereld

©

De 37-jarige Laure de Ruijter en de 30-jarige Yassine Azhich uit Deurne-Zuid leerden elkaar negen jaar geleden kennen in Marokko. Ze werden verliefd en zagen elkaar zo vaak mogelijk, maar de langeafstandsrelatie was niet ideaal.

Laure is integratiecoach voor erkende vluchtelingen met een medische of psychische problematiek en Yassine commercieel adviseur bij een bank. Ze hebben samen twee kinderen: Anas (4,5) Aida (2). Terugblikkend op hun relatie zijn ze heel blij dat ze niet te lang zijn blijven hangen in hun langeafstandsrelatie. "We leerden elkaar kennen in 2014, toen ik met een vriendin op reis was in Marokko. Via via kwamen we terecht op een feest van zijn familie. Die avond is er niks gebeurd, maar na mijn reis zijn we contact blijven houden. We werden verliefd en al snel ging ik zo vaak ik kon naar Marokko. Na een jaar beslisten we dat ik tijdelijk naar daar zou verhuizen. Het steeds afscheid nemen werd zwaar en je kan geen relatie opbouwen als je telkens alleen korte periodes samen bent. Ik vroeg tijdskrediet aan op mijn job en trok voor een jaar naar Casablanca, de thuisstad van Yassine, waar we gingen samenwonen in een leuk huurappartement", vertelt Laure aan Het Nieuwsblad.

Lees ook: Mooie liefdesverhaal Chinese man en Marokkaanse vrouw (video)

Yassine vertelt dat het jaar dat Laure in Marokko woonde hun beste jaar ooit was. "Elk weekend bezochten we samen nieuwe plekken. Het voelde als een eindeloze vakantie". Ook voor Laure was het spannend. "Je verhuist toch naar een ander werelddeel en een cultuur waar je niet vertrouwd mee bent. Gelukkig werd ik meteen heel warm onthaald door Yassines familie. Toen mijn tijdskrediet afliep, besloten we om naar België te komen en een gezin te stichten. Yassine woont nu zes jaar hier, maar ik heb pas sinds een jaar het gevoel dat hij zich echt begint te settelen." Yassine mist vooral zijn familie en het mooie weer.

Lees ook: Danseres Evelyne ontmoette de liefde van haar leven in Marokko

Het gezin combineert moeiteloos verschillende levensvisies, zo kan je in hun koelkast bijvoorbeeld altijd halal-vlees vinden voor tussen de boterhammen van de kinderen, maar ook een fles witte wijn voor de mama van Laure. "Zij haalt de kindjes een keer per week van school en maakt eten voor hen. Tijdens het koken drinkt ze graag een glaasje wijn." Laure is op dit moment vier maanden zwanger. "De baby wordt geboren in november en ik hoop dat mijn moeder dan op bezoek kan komen. Dat wilde ze bij de geboortes van Aida ook doen, maar haar visumaanvraag werd geweigerd. Ik was er kapot van en begrijp die beslissing niet. Een persoonlijke wens van mij is dus dat mijn mama ons derde kindje wél vlak na de geboorte kan ontmoeten", aldus Yassine.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team