Zoeken

Anas ’Katnuf’ Kasmi scoort zomerhit van 2022 (video)

11 september 2022 - 07:00 - Cultuur

©

Anas Kasmi, aka Katnuf, is een 21-jarige zanger van Marokkaanse afkomst, die dit jaar een grote zomerhit scoort. De geboren Rotterdammer woont in het Belgische Roeselare en lanceert zijn nummers zelf op TikTok.

Anas Kasmi werd in Rotterdam geboren als oudste zoon van een Marokkaanse gezin, maar verhuisde met zijn familie naar de Belgische gemeente Roeselare toen hij 6 jaar oud was. Op muzikaal gebied keek hij vooral naar Nederlandse artiesten, zoals de rappers Bizzey en Ronnie Flex. Bij het uitbreken van de coronapandemie opende Kasmi op advies van vrienden een account op TikTok. Hij postte aanvankelijk grappige filmpjes, maar naarmate zijn abonneebestand groter werd, postte hij ook muziekfilmpjes onder zijn pseudoniem Katnuf, dat is "een verbastering van het Franse ’quarante-neuf (49), het kengetal van de Marokkaanse stad Berkane waar zijn familie vandaan komt", schrijft Humo.

Lees ook: Hind scoort opnieuw hit in Dubai (video)

Begin juli postte Anas Kasmi, alias Katnuf, zijn nieuwst nummer ’Van mij zijn’ op TikTok. Bij de lancering vroeg hij meteen ook aan zijn 217.000 volgers of het liedje zijn volgende release moest zijn. Bij de track hoorde ook een muziekfilmpje met de tekst van de song. "Nog steeds honderd vragen spoken in m’n mind. Dus geef me antwoord dan is dit alles voorbij. Reacties graag", stond er in het bijschrift.

Lees ook: Sabar begon te rappen als een grap, maar scoort succes

Katnuf zag de previews voor zijn nieuwe single snel viraal gaan en ruim 60 miljoen views bereiken. Hij verbrak zijn vakantie in Marokko om thuis in Roeselare snel de nieuwe single af te werken en op het platform te droppen. Het nummer ’Van mij zijn’ stond drie dagen later op nummer één in de ranglijsten van Spotify, en het staat inmiddels ook bovenaan in alle Nederlandse hitlijsten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team