Zoeken

Hind scoort opnieuw hit in Dubai (video)

27 maart 2022 - 17:40 - Wereld

©

De Marokkaans-Nederlandse Hind Laroussi deed in 2003 mee aan ’Idols’, maar verhuisde daarna haar muziekcarrière naar de Verenigde Arabische Emiraten. Ze heeft daar opnieuw een hit te pakken met het liedje ’Cinnamon’.

Hind Laroussi kreeg in haar jeugd vaak Marokkaanse maaltijden voorgeschoteld. Daar zat regelmatig kaneel in, het kruid waar het nummer ’Cinnamon’ over gaat. Binnen een week is de clip van haar nieuwste nummer al bijna 1,2 miljoen keer bekeken op YouTube.

Lees ook: Zangeres Hind Laroussi over haar leven sinds Idols

De 37-jarige zangeres groeide op in Gouda en heeft een Nederlandse moeder en een Marokkaanse vader. Ze leerde zowel de Hollandse als Marokkaanse keuken en ook de beide culturen appreciëren. "Ik heb heel goede herinneringen aan onze vakanties in Marokko. Dat was in mijn beleving één groot feest, met prachtige muziek. En kaneel, dat zoetigheid en smaak toevoegt aan het eten, speelde daar een nog grotere rol dan thuis. Dit alles bij elkaar, daar gaat het nummer ’Cinnamon’ over", zegt ze in het AD.

Lees ook: Hind Laroussi zingt in Dubai voor voor Koning Willem-Alexander

Het nummer is vooral populair in de Arabische wereld. Hind Laroussi vertelt dat het lied veel gedraaid wordt op de radio in het Midden-Oosten en ook in Marokko is er belangstelling. Ze is van plan om een grote tournee te maken door landen in de Arabische wereld, maar wil absoluut in Dubai blijven wonen. "Ik heb het hier enorm naar mijn zin, maar Nederland heeft ook een speciale plek in mijn hart. Voor familiebezoek en andere zaken reis ik er graag naar toe."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team