Zoeken

Rapper Morad misleid door Polisario: "Lang leve de Koning en de Sahara is Marokkaans"

31 augustus 2022 - 17:40 - Cultuur

©

De Spaans-Marokkaanse rapper Morad is één van de meest beluisterde artiesten in Spanje. In een video op TikTok heeft hij zijn steun betuigd aan Koning Mohammed VI, met betrekking tot de kwestie van de Sahara.

Rapper Morad wordt enorm gewaardeerd door jongeren van Marokkaanse afkomst, die hem als een model van succes beschouwen. Hij heeft onlangs in een video op TikTok zijn onvoorwaardelijke steun betuigd aan Koning Mohammed VI in de kwestie van de Sahara. De in Marokko geboren artiest plaatste de video na een concert waarbij een toeschouwer een vlag van de Sahrawi Arabische Democratische Republiek (SADR) naar hem gooide. Morad dacht op dat moment dat het een Palestijnse vlag betrof.

Lees ook: Marokkaanse rapper Morad verruilt Mercedes voor dure Audi

In een interview met Jordi Evole afgelopen februari, sprak Morad over het begin van zijn muziekcarrière en de reis die hij sindsdien heeft afgelegd. Hij stelde de haatzaaiende taal en het racisme tegen niet-begeleide minderjarige buitenlanders aan de kaak en oogstte daarmee veel bewondering van jongeren op sociale media.

Lees ook: Concert rapper Morad opgeschort in Malaga

Maar ditmaal heeft het standpunt van Morad over de Marokkaanse Sahara veel stof doen opwaaien, Spanje is namelijk doorgaans zeer terughoudend in deze kwestie. Het is niet de eerste keer dat de zanger zich uitspreekt over de gevoelige kwestie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team