Zoeken

Amrabat en Ziyech reageren op stunt tegen Spanje

7 december 2022 - 13:00 - Sport

©

Sofyan Amrabat heeft zich ook dinsdag onderscheiden bij Marokko, dat Spanje na strafschoppen uitschakelde op het WK. Een dag eerder was het niet zeker dat de middenvelder aan de wedstrijd kon meedoen. Na afloop was Amrabat zeer emotioneel.

De Nederlands-Marokkaanse Amrabat had zijn emoties nog maar net onder controle na de wedstrijd. "Dat spreekt voor zich na zo’n wedstrijd. Normaal ben ik niet zo emotioneel, maar ik ben zo trots op iedereen", zegt hij voor de camera van NOS.

Lees ook: Marokko verslaat Spanje en gaat door naar kwartfinale op WK

Het lukte Spanje maar niet om door de Marokkaanse muur te breken, het duel werd afgesloten met een 0-0-stand, maar Marokko nam de strafschoppen beter. "Het is vooral de manier waarop we winnen. Het was zwaar. Spanje had misschien wel 80 procent balbezit en wij verdedigden vooral. Iedereen gaf alles, dat is ook mooi aan voetbal", vertelde Amrabat. Vanwege een rugblessure was zijn deelname van dinsdag lang onduidelijk. "Gisteren (maandag) heb ik er tot laat aan gewerkt met de fysio. Ik heb met een spuit gespeeld. Ik kon de jongens niet in de steek laten."

Lees ook: Koning Mohammed VI feliciteert Marokkaans elftal

Ook Hakim Ziyech geniet van de overwinning van Marokko in de achtste finale van het WK. "Dit hadden velen niet verwacht", zegt hij aan de Telegraaf. "We hebben er hard voor gewerkt. Je moet erin geloven, de bal is rond. Vandaag winnen we na penalty’s. Het kan ook anders. We kregen kort voor tijd nog een behoorlijke kans. We zijn nog niet klaar. We gaan altijd van onze eigen kwaliteiten uit."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team