Zoeken

Bondscoach Marokko bekritiseert clubs Amrabat en Ziyech

26 december 2022 - 09:00 - Sport

©

Walid Regragui heeft in een verklaring op de Marokkaanse sportzender Arryadia, de talenten van Sofyan Amrabat en Hakim Ziyech geprezen. Volgens hem hoort Amrabat ook niet bij Fiorentina.

"Met alle respect voor Fiorentina, Amrabat zou bij een van de beste tien clubs van Europa moeten spelen," verklaarde Regragui over de in Huizen geboren middenvelder. Sofyan Amrabat begon zijn profcarrière bij FC Utrecht. Hij speelde vervolgens bij Feyenoord, Club Brugge, Hellas Verona en Fiorentina, waar hij nog tot volgende zomer onder contract staat.

Lees ook: Waarde Sofyan Amrabat bekend én hoog

Ook over de situatie van Hakim Ziyech bij Chelsea was Walid Regragui niet mals. "Ziyech zou een basisspeler moeten zijn bij Chelsea. Hij heeft bewezen wat hij kan." De 29-jarige middenvelder speelt sinds 2020 voor Chelsea maar heeft nooit zijn plaats kunnen vinden bij de Britse topclub. Ziyech blonk uit op het WK met een doelpunt en een assist.

Lees ook: Hakim Ziyech maakt salarisvoorwaarden bekend

Graham Potter, de coach van Chelsea, stelt bewust te zijn van het talent van Ziyech. "Hij heeft geweldige kwaliteiten, dat hebben we heel duidelijk kunnen zien. We kennen die kwaliteiten. Hij speelt ‘tussen de linies’ en dat zien we graag. Soms moet je even geduld hebben. Bij een club als Chelsea zijn er altijd goede spelers die even wat minder in actie komen. Het is mooi dat hij veel minuten heeft gemaakt (op het WK). We hebben contact met hem gehouden tijdens het toernooi," aldus Potter.

Bladna.nl