Zoeken

Sofyan Amrabat: "Fantastisch om mensen over de hele wereld gelukkig te maken"

14 februari 2023 - 19:00 - Sport

©

WK-uitblinker Sofyan Amrabat is terug bij Fiorentina na een mislukte transfer naar Barcelona. De Marokkaanse middenvelder sprak met UEFA over de deelname van Marokko aan het WK in Qatar.

De prestatie van Marokko was een verrassing op het WK, maar ook het resultaat van hard werken en een sterke wil vanwege een heel team, aldus Sofyan Amrabat. "We hebben heel hard gewerkt en veel vechtlust en teamgeest aan de dag gelegd," vertelde de speler in een interview aan Europa Conference League.

Lees ook: Sofyan Amrabat op radar 4 Europese topclubs

Volgens de Marokkaanse international heeft Marokko met dit record meer bekendheid gekregen in de wereld. "Het was geweldig om zoveel mensen over de hele wereld blij te kunnen maken, we zagen plaatjes van vreugde in Nederland, België, Frankrijk, Spanje en Marokko natuurlijk."

De middenvelder heeft enkel positieve zaken te vertellen over zijn tijd in Qatar, behalve dan dat hij en zijn teamgenoten graag op het podium hadden gestaan. Hij zegt ook blij te zijn dat hij heeft kunnen bijdragen tot het herstel van het vertrouwen van Afrikanen en Marokkanen, en het Afrikaanse voetbal mee op het wereldtoneel heeft helpen profileren.

Lees ook: Sofyan Amrabat op radar 4 Europese topclubs

Bij zijn terugkeer uit Qatar werd Sofyan Amrabat het onderwerp van hevige kritiek. De fans van Fiorentina waren teleurgesteld dat ze niet de energieke speler te zien kregen, die bijna al zijn wedstrijden won. "Ik weet dat ik altijd het beste van mezelf geef op het veld. Ik doe alles wat ik kan om het team te helpen winnen. Als ik na de wedstrijd naar mezelf in de spiegel kijk, weet ik dat ik alles heb gegeven. Ik doe altijd mijn best en meer kun je niet vragen, daarom voel ik ook geen druk."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team