Zoeken

Marokko verslaat Spanje en gaat door naar kwartfinale op WK

6 december 2022 - 19:03 - Sport

©

Feest vanavond in Marokko! De Atlas Leeuwen hebben dinsdagnamiddag Spanje verslagen op het WK in Qatar en plaatsen zich dankzij deze overwinning voor de kwartfinale van het wereldkampioenschap voetbal.

Een historisch moment voor Marokko en de Marokkanen. Marokko is één van de beste voetbalteams ter wereld en speelt de kwartfinale op het WK in Qatar.

Lees ook: Spaanse krant spot met Marokkaanse binationals

Drie helden vanavond. Eerst bondscoach Walid Regragui die er in drie maanden tijd in is geslaagd het vertrouwen terug te geven aan de Atlas Leeuwen. Met bijna hetzelfde startende elftal als Vahid Halilhodzic wist hij het elftal genoeg vertrouwen te geven om de WK-kwartfinale te bereiken.

Lees ook: Tot 2000 dollar voor ticket Marokko-Spanje op zwarte markt

Tweede held vandaag: Yassine Bounou, die een belangrijke rol speelde tegen Spanje. De keeper schitterde in de eerste en tweede helft en tijdens de extra tijd. In de strafschoppenserie stopte hij met een glimlach alle schoten van de Spaanse spelers!

Derde held van de wedstrijd: Sofyan Amrabat die in zijn eentje het middenveld monopoliseerde en de Spaanse aanvallers geen enkele kans gaf!

Trots op de Atlas Leeuwen! Gefeliciteerd Marokko, gefeliciteerd de Atlas Leeuwen en gefeliciteerd aan alle Marokkanen!!! 🇲🇦

Bladna.nl