Zoeken

Sofyan Amrabat vertelt over rol Olivier Giroud tijdens Marokko-Frankrijk

18 december 2022 - 21:45 - Sport

©

De Marokkaanse international Sofyan Amrabat gaf na het verlies van de wedstrijd tussen de Atlas Leeuwen en Les Bleus in de halve finale van het WK 2022 in Qatar, meer informatie over de duels die hij met de Franse spits Olivier Giroud heeft uitgevochten.

Sofyan Amrabat onthulde ook wat Olivier Giroud hem toewierp tijdens de wedstrijd Marokko-Frankrijk. "Giroud heeft mij overal op het veld gevolgd. Ik zei tegen hem: ’Houd nu toch eens op.’ Maar hij vertelde me dat hij de opdracht had gekregen om dat gedurende de hele wedstrijd te doen. Hij zei dat hij die missie heeft gekregen. Het was moeilijk", vertelde de Marokkaanse middenvelder na de wedstrijd aan de NOS.

Lees ook: Waarde Sofyan Amrabat verviervoudigd

De wedstrijd eindigde in een 2-0 nederlaag voor de Atlas Leeuwen tegen. Een zeer "bittere" nederlaag voor Sofyan. Hij betreurt dat ze de finale niet hebben gehaald en noemt het doelpunt in de 5ᵉ minuut een "dom doelpunt". De aanvallende middenvelder sprak ook over "een tactisch moeilijke wedstrijd". "Zij lieten het initiatief vanaf het begin aan ons. Zij lieten onze centrale verdedigers eigenlijk vrij wat eigenlijk een compliment is", aldus Amrabat. Met een doelpunt voor is het volgens hem comfortabeler om te spelen.

Lees ook: Marokko verlaat WK met opgeheven hoofd

De oud-Feyenoorder is wel trots op hoe ver het Marokkaans elftal is geraakt. "We hebben echt alles gegeven. Als we terugkijken, zullen we beseffen wat we gedaan hebben. Al is het enorm pijnlijk wanneer je zo dicht bij de titel komt," voegde hij eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team