Zoeken

Badou Zaki gelooft niet in kansen Marokko op Afrika Cup

10 januari 2024 - 20:00 - Sport

©

Badou Zaki, de Marokkaanse coach van het nationale team van Niger, heeft Marokko niet genoemd als één van de favorieten voor de Afrika Cup die zaterdag van start gaat in Ivoorkust.

Zaki ziet Senegal, de regerende kampioen, als de grootste kanshebber om de titel te behouden. "Het Senegalese team is de huidige Afrikaanse kampioen en heeft een getalenteerd team, met spelers in prestigieuze en bekende clubs in Europa en de rest van de wereld," zei hij tijdens een persconferentie voorafgaand aan een vriendschappelijke wedstrijd tegen Senegal. Hij is ervan overtuigd dat de Leeuwen van Teranga de halve finales zullen bereiken. "Senegal heeft de ervaring en de capaciteit om deze titel te behouden. Ze zijn een van de kanshebbers," voegde de Marokkaanse coach toe.

Lees ook: Marokko topfavoriet op Afrika Cup volgens Algerijnse bondscoach Djamel Belmadi

Verder gaf Badou Zaki aan dat het waarschijnlijk is dat zowel Senegal als Kameroen de volgende ronde zullen bereiken. "Maar de teams moeten pas aan het einde van de groepsfase worden beoordeeld," vervolgde hij. "Vanaf dat moment zullen we weten welk team zich kwalificeert voor de halve finales. Ik denk echter dat de Senegalezen de kracht hebben om ver te komen in dit toernooi."

Lees ook: Van Qatar naar Ivoorkust: Marokko mikt op Afrika Cup-titel

Marokko en 23 andere teams zullen deelnemen aan de 34e editie van de Afrika Cup, die plaatsvindt van 13 januari tot 11 februari 2024 in verschillende steden in Ivoorkust. De Atlas Leeuwen, ingedeeld in groep F, zullen hun eerste wedstrijd spelen op woensdag 17 januari tegen Tanzania in het Laurent Pokou Stadion in San Pedro. Vervolgens staan ze op zondag 21 januari tegenover de Democratische Republiek Congo en op woensdag 24 januari tegen Zambia, beide wedstrijden in hetzelfde stadion.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team