Zoeken

Algerijns persagentschap onder vuur door leugens over Marokko

27 januari 2024 - 10:00 - Wereld

©

Het Algerijnse persagentschap APS ligt onder vuur vanwege de verspreiding van valse informatie over Marokkaanse veiligheidsfunctionarissen die internationaal gezocht zouden worden.

Volgens Lahcen Aqartit, universitair docent en onderzoeker in internationale betrekkingen, past deze actie in het patroon van Algerijnse mediablunders die het regime telkens weer maakt. "Hetgeen door het Algerijnse persagentschap over Marokko is gepubliceerd, vormt een ernstige mediablunder," zei hij in een verklaring aan de website Al Ayyam 24.

Lees ook: Afrika Cup: Algerije’s mediaoffensief tegen Marokko

Aqartit benadrukt dat Algerije probeert de reputatie van Marokko op het internationaal toneel te schaden. Hij voegt eraan toe dat dit een falende poging is, aangezien "de wereld weet dat de Algerijnse media failliet zijn, de bewijzen liggen in de onjuiste en vervalste rapporten die worden gepubliceerd." Aqartit wijst op de positieve reputatie van Marokkaanse veiligheidsinstellingen, die erkend wordt door continentale en internationale partners.

De universitair docent benadrukt het belang van veiligheidspartnerschappen die Marokko met Europese landen heeft opgebouwd, gebaseerd op de goede reputatie van het Koninkrijk. Hij gelooft dat het tijd is voor het Algerijnse militaire regime om te erkennen dat deze partnerschappen voortkomen uit Marokko’s reputatie.

Lees ook: Algerijnse journalist ontslagen door beelden Marokko

Aqartit haalt ook aan dat de keuze van Marokko als gastland voor de 93ste algemene vergadering van Interpol in Marrakech volgend jaar een duidelijk bewijs is van de integriteit van het Marokkaanse veiligheidsapparaat. "De Marokkaanse instellingen opereren in een rechtsstaat, dus de reputatie van Marokko blijft lovenswaardig op het internationale toneel," concludeert de politiek analist.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team