Zoeken

Afrika Cup: Algerije’s mediaoffensief tegen Marokko

25 januari 2024 - 17:00 - Sport

©

In plaats van zich te concentreren op de prestaties van zijn elftal op de Afrika Cup in Ivoorkust, heeft Algerije de keuze gemaakt om politiek en sport te mengen door middel van lastercampagnes tegen de Atlas Leeuwen.

Algerijnse media hebben politieke agenda’s boven sportieve waarden gesteld. Ze voerden aanvallen uit op Marokkaanse voetbalpersoonlijkheden en bestuurlijke instanties tijdens de Afrika Cup. Volgens Issam Laaroussi, professor in internationale betrekkingen en conflictresolutie, zijn deze campagnes "opzettelijk en doelbewust". Hij merkte op dat "Algerijnse media de fout maken om sport met politiek te vermengen."

Lees ook: Algerijnse media beschuldigen Marokko, Mauritanië ontkent

"Algerijnse media, zowel officiële als onofficiële, hebben zich bemoeid met zaken die niets te maken hebben met een eerlijke competitie. Dit gebeurde al na de uitnodiging van Nelson Mandela’s kleinzoon bij de openingsceremonie van het Afrikaans kampioenschap, en het verbod op het Marokkaanse vliegtuig in het Algerijnse luchtruim," zei Laaroussi in een interview met Al Ayyam 24. Hij voegde eraan toe dat deze mediastrijd tot doel heeft "het parcours van Marokko te verstoren en sportfunctionarissen te betrekken bij zaken die niets met sport te maken hebben."

Lees ook: Afrika Cup 2024: Algerijnse televisie boycot wedstrijden Marokko

De expert herinnerde ook aan de Algerijnse coach van Tanzania, die "vijandige uitspraken deed tegen de Marokkaanse voetbalbond, wat leidde tot zijn schorsing door de Afrikaanse Voetbalconfederatie".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team