Zoeken

Algerijnse hackers eisen aanval op Marokkaanse website op

27 oktober 2023 - 20:00 - Wereld

©

Algerijnse hackers hebben de aanval op de website van de Mohammed V Universiteit in Rabat opgeëist. Ze leggen ook uit wat hen heeft aangezet tot deze daad.

"Wij zijn Anonymous Algerije, we richten ons nadrukkelijk op de Mohammed VI Universiteit van Rabat. We hebben meer dan 75 gigabyte aan databases gehackt, met alle documenten, identiteitskaarten, cv’s, academische diploma’s en persoonlijke afbeeldingen van studenten, docenten en personeel", zegt deze recent gevormde groep, die 3000 leden telt, via een post van FalconFeedsio op X. Ze beweren deze cyberaanval te hebben uitgevoerd als reactie op een aanval door Marokkaanse hackers op de Universiteit Mentouri Constantine in Algerije.

Lees ook: Marokkaanse hackers vallen Israël aan

Het is niet de eerste keer dat Algerijnse hackers aanvallen op Marokkaanse websites opeisen. Eind december 2022 hadden ze de website van het ministerie van Hoger Onderwijs, Wetenschappelijk Onderzoek en Innovatie gehackt. De daders hadden toen duizenden gevoelige gegevens gestolen en gratis gedeeld op het platform Breached.vc. Op 17 december voerden ze een cyberaanval uit op de Cadi Ayyad Universiteit in Marrakech. Een aanval van grotere omvang, want meer dan 1,8 miljoen persoonlijke gegevens, waaronder bankgegevens, werden toen gestolen en verkocht op het platform voor ongeveer 30 euro.

Lees ook: Hack tv-zenders: Marokkaan centraal in Europees onderzoek

"Een ramp die ons vraagt om na te denken over de plaats die cybersecurity zou moeten innemen binnen onze openbare instellingen. De bescherming van gevoelige persoonlijke gegevens moet een prioriteit zijn. Deze aanval op de Cadi Ayyad universiteit en het ministerie toont aan dat ons vermogen om deze gegevens te beschermen nog steeds kwetsbaar is, vooral omdat deze gegevens niet zijn versleuteld", reageerde cybersecurity-expert Badr Bellaj in een gesprek met La Vie éco.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team