Zoeken

Verbod op Marokkaanse havens: Algerije gestraft door eigen beslissing?

24 januari 2024 - 17:00 - Wereld

©

Economen hebben de gevolgen geanalyseerd van de beslissing van de Algerijnse autoriteiten om hun economische operators te verbieden gebruik te maken van Marokkaanse havens. Volgens hen zal deze beslissing een negatieve impact hebben op de Algerijnse economie.

Econoom Badr Zaher Al Azraq verklaarde in een interview met Al3omk dat de beslissing zal leiden tot hogere vrachtkosten en inflatie van voedselprijzen op de Algerijnse markten. Hij benadrukte dat dit besluit echter geen invloed zal hebben op de Marokkaanse havens, die verbonden zijn met verschillende wereldwijde handelsbestemmingen. Al Azraq merkt op dat de Algerijnse beslissing duidt op een gebrek aan langetermijnstrategie en een duidelijke visie van een land dat probeert te concurreren met Marokko.

Lees ook: Algerije stopt samenwerking met Marokkaanse havens

Volgens de expert reageert de Algerijnse diplomatie meer dan dat het handelt. Hij benadrukt dat de beslissing een reactie is op het Marokkaanse initiatief om de landen van de Sahel te verbinden met de Atlantische Oceaan om de handel met deze landen te versterken. Dit Marokkaanse initiatief heeft irritatie gewekt in Algerije, dat grenst aan de betreffende landen.

Lees ook: Toenadering Marokko Mali, een bedreiging voor Algerije?

De econoom analyseert dat Algerije, niet in staat een soortgelijk of beter voorstel te doen, heeft besloten om in plaats daarvan Marokkaanse havens te verbieden voor zijn economische operators.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team