Zoeken

"Heroïsche operatie": PJD reageert op aanval Israël

9 oktober 2023 - 21:08 - Wereld

©

In reactie op de onverwachte aanval van de Palestijnse beweging Hamas, heeft de Marokkaanse Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (PJD) deze actie een "heroïsche operatie" genoemd. De partij van de voormalige Marokkaanse premier Abdelilah Benkirane, sprak haar steun uit aan de aanval op Israël.

Afgelopen zaterdag lanceerde Hamas de operatie "Al Aqsa Flood" vanuit Gaza richting Israël vóór 06:30 uur. In totaal werden er meer dan "5000 raketten" afgevuurd. Volgens een verklaring van de PJD is deze "heroïsche operatie van het Palestijnse verzet een natuurlijke en legitieme reactie op de dagelijkse schendingen door de zionistische vijand en op het extremistische racistische beleid van de zionistische regering, evenals op de inbreuken en heiligschennis van de Al-Aqsa-moskee door kolonisten en zionistische leiders."

Lees ook: Marokkaanse hackers vallen Israël aan

De islamistische partij benadrukt dat "het Palestijnse volk het recht moet verkrijgen om een onafhankelijke staat Palestina te vestigen met als hoofdstad het nobele Al Qods." Ook worden alle Palestijnen en Palestijnse facties opgeroepen om hun standpunten te verenigen tijdens deze kritieke periode. De PJD spoort tevens Arabische en islamitische landen, alsook verdedigers van vrijheid wereldwijd, aan om harde standpunten in te nemen tegen "de zionistische entiteit" en "de extremistische zionistische regering". De partij belooft actief deel te nemen aan alle demonstraties ter ondersteuning van de Palestijnse strijd en roept haar aanhangers op tot mobilisatie. "Het echte terrorisme is dat wat voortdurend wordt gepleegd door de racistische zionistische bezetting, voor de ogen van de wereld en met de steun van grote machten."

Bladna.nl