Zoeken

Air Algérie keert stilletjes terug naar Spanje

21 december 2023 - 22:00 - Wereld

©

De Algerijnse luchtvaartmaatschappij Air Algérie heeft aangekondigd vanaf 15 januari haar vluchten te hervatten naar Madrid. Deze hervatting markeert een terugkeer naar de normale situatie na een periode van spanningen als gevolg van de Spaanse positie over de Sahara.

De luchtvaartmaatschappij zal volgende maand opnieuw twee keer per week naar de Spaanse hoofdstad vliegen. Deze beslissing volgt op de goedkeuring door het Algerijnse ministerie van Transport om het aantal vluchten tussen de twee landen te verhogen. Het komt ook in een tijd van geleidelijke normalisatie van de diplomatieke betrekkingen en de benoeming van een nieuwe Algerijnse ambassadeur in Madrid.

Lees ook: Air Algérie: race om Royal Air Maroc in te halen

Tegelijkertijd hebben er diplomatieke en economische ontmoetingen plaatsgevonden, meldt de Spaanse website El Independiente, wat wijst op een gezamenlijke wens om de handelsbanden te versterken. Fernando Morán, de Spaanse ambassadeur in Algerije, heeft gesprekken gevoerd met Algerijnse economische vertegenwoordigers om samenwerking tussen bedrijven uit beide landen aan te moedigen.

Lees ook: Air Algérie zet concurrentie met Royal Air Maroc op scherp

Deze hervatting komt na een diplomatieke crisis die in maart 2022 werd ontketend door een verandering in het Spaanse standpunt ten aanzien van de Sahara. Ondanks druk van Algerije is Madrid niet op haar besluit teruggekeerd om de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara te erkennen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team