Zoeken

Marokkaanse hackers vallen Israël aan

9 oktober 2023 - 18:00 - Marokko

©

Na de reactie van Israël op de verrassingsaanval van afgelopen zaterdag door Hamas, richten hacktivistische groepen – waaronder Marokkanen – zich op de Israëlische cyberinfrastructuur.

Een nieuwe strijd tegen Israël is gaande, volgend op de verrassingsaanval van de Palestijnse islamitische beweging Hamas. Hacktivistische groepen zoals Mysterious Team Bangladesh, Anonymous Sudan, Team Insane Pakistan, Garnesia Team, Ganosecteam, Moroccan Black Cyber Army, Cyber Operations Alliances en anderen hebben operaties gelanceerd onder de namen OPISRAEL en OpIsraelV2. Hun doel is het verstoren van Israëls digitale bronnen en het creëren van chaos, volgens de website Times Now News.

Lees ook: Hamas: "Israël kan Marokko geen bescherming bieden"

Deze groepen stellen met succes een Distributed Denial-of-Service (DDoS) aanval uitgevoerd te hebben tegen een institutionele website. Zo’n aanval kan steden zonder stroom zetten. Israël zou een tegenaanval kunnen overwegen. Het land herbergt het hoofdkantoor van vele wereldwijde cybersecuritybedrijven en is al lang een pionier op het gebied van cybersecurityoplossingen.

Lees ook: Marokko annuleert Negev Top in reactie op Israëlische expansie

Vorig jaar claimde GhostSec (of Ghost Security), een hacktivistische groep actief sinds 2015, de controle te hebben overgenomen van 55 PLC’s van Israëlische industriële organisaties, als onderdeel van de "Free Palestine" campagne. Deze aanval was onderdeel van een reeks cyberaanvallen van de groep op Israëlische SCADA/ICS-systemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team