Zoeken

Marokko achter cyberaanval op Algerijnse voetbalfederatie?

7 november 2023 - 18:00 - Marokko

©

De website van de Algerijnse voetbalfederatie (FAF) is het doelwit geworden van een cyberaanval die vermoedelijk door Marokkaanse hackers is uitgevoerd. Enkele dagen geleden claimden Algerijnse hackers verantwoordelijk te zijn voor een aanval op de Universiteit Mohammed V in Rabat.

"FalconsFeedsio laat via een post op X weten dat Marokkaanse hackers het hebben gemunt op de FAF", waarbij wordt aangegeven dat de website van de FAF werd aangevallen tijdens de viering van de verjaardag van de Groene Mars. De auteur van de post hoopt dat gevoelige documenten van de federatie niet gelekt zijn.

Lees ook: Algerijnse hackers eisen aanval op Marokkaanse website op

Het cyberconflict tussen Marokkaanse en Algerijnse hackers is niet nieuw. Eind oktober eiste een recent gevormde groep van Algerijnse hackers met 3000 leden een cyberaanval op de Universiteit Mohammed V van Rabat op. "Wij zijn Anonymous Algerije, we richten ons nadrukkelijk op de Mohammed VI Universiteit van Rabat. We hebben meer dan 75 gigabyte aan databases gehackt, met alle documenten, identiteitskaarten, cv’s, academische diploma’s en persoonlijke afbeeldingen van studenten, docenten en personeel", verklaarde de groep in een post van FalconFeedsio op X.

Lees ook: Algerijnen hacken website van Nationale Bibliotheek van Marokko

De hackers legden uit dat hun cyberaanval een reactie was op een eerdere aanval die door Marokkaanse hackers was uitgevoerd op de Universiteit Mentouri Constantine in Algerije.

Bladna.nl