Zoeken

Algerijns leger arresteert Polisario-leden op weg naar Marokko

26 januari 2022 - 10:20 - Wereld

©

Het Algerijnse leger heeft vier leden van de Polisario gearresteerd in de Sahrawi-kampen van Lahmada. Ze waren hoogstwaarschijnlijk onderweg naar Marokko en werden vastgehouden op een Algerijnse militaire basis in Tindouf.

De arrestatie van de leden van de Polisario vond plaats in de avond van vrijdag 21 januari in de Sahrawi-kampen van Lahmada, in het uiterste zuidwesten van Algerije. De mannen waren het kamp ontvlucht, meldt televisiezender Medi1Tv.

Lees ook: Vier leden Polisario gedood bij Marokkaanse drone-aanval

De Sahrawi-vluchtelingen slaagden erin om ruim 10 kilometer te lopen, vanuit een kamp genaamd "Dakhla", 200 km ten zuiden van Tindouf, voordat zij werden aangehouden door soldaten van het Algerijnse leger.

Lees ook: Algerije wil Polisario bewapenen om Marokko aan te vallen

De milities van de Polisario, de Algerijnse gendarmerie en het leger, hebben de kampen van Tindouf omsingeld door middel van verschillende opeenvolgende veiligheidscordons. Zo moet iedereen die een kamp wil verlaten of binnenkomen, een administratieve vergunning voor kunnen leggen. Die toelating wordt afgegeven door de Algerijnse "diensten", op verzoek van een leider van de onafhankelijkheidsbeweging die de aanvrager op deze manier sponsort.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team