Zoeken

Algerijns leger belooft aanvallen van de "Marokkaanse vijanden" te bestrijden

21 januari 2022 - 20:20 - Wereld

©

Het Algerijnse Nationale Volksleger (ANP) heeft zich ertoe geëngageerd om alle aanvallen van zijn "Marokkaanse en Israëlische vijanden" te bestrijden. De stafchef van het Nationale Volksleger heeft deze belofte gedaan aan de Algerijnse president, Abdelmadjid Tebboune, tijdens zijn bezoek aan het hoofdkwartier van het ministerie van Defensie.

De Algerijnse president herinnerde tijdens een toespraak dat Algerije wordt geviseerd omwille van zijn gehechtheid aan soevereiniteit en zijn onwrikbare standpunten, met name ten aanzien van de Sahrawi- en de Palestijnse kwestie, meldt La Sentinelle. De toespraak werd via een videoconferentie uitgezonden voor alle commandoposten van de strijdkrachten van de zes militaire regio’s en de colleges in het hele land. Zijn verklaringen hebben hebben de inzet van het Algerijnse leger aangewakkerd. Generaal Said Chanegriha, stafchef van het Nationale Volksleger, bevestigde "de oprechte inzet van het ANP om bij te dragen aan de nationale inspanning om de beoogde vooruitgang" voor het land te boeken, "in een klimaat van veiligheid en in een sterke economie".

Lees ook: Algerije probeert militair overwicht op Marokko te behouden

"Omdat het onmogelijk is om hun doelen te bereiken, nemen de vijanden hun toevlucht tot het intensiveren van vijandige campagnes tegen ons land, met als doel om onze prijzenswaardige inspanningen voor onderdrukte volkeren en rechtvaardige doelen te verhinderen. Ze hebben bovendien een vergeefse poging ondernomen om ons dapper volk te ontmoedigen en de heilige band tussen hen en hun roemrijke geschiedenis te verbreken", aldus het Algerijnse staatshoofd. Hij verzekerde dat deze "plannen [...] en propagandacampagnes tot mislukking gedoemd zijn".

Lees ook: Abdelmadjid Tebboune bedreigt Marokko

"Inderdaad, Mijnheer de President, we zijn sterk. Sterk in ons geloof, sterk in onze overtuiging, sterk in onze integriteit, sterk in onze capaciteiten, sterk in onze vastberadenheid, sterk in onze toewijding aan Algerije en aan de nagedachtenis van onze miljoenen dappere martelaren. Ja, wij zijn sterk, en daarom zullen de vijanden van Algerije er nooit in slagen om hun doel te bereiken", beloofde de stafchef van het ANP.

Bladna.nl