Zoeken

Vier leden Polisario gedood bij Marokkaanse drone-aanval

18 januari 2022 - 12:20 - Marokko

©

In het gebied van Mehaires zijn vier leden van de Polisario gedood en twee anderen gewond geraakt bij een Marokkaanse drone-aanval. Dat melden bronnen dicht bij de Sahrawi Vredesbeweging (MSP).

Het bericht over de Marokkaanse aanval in de Sahara valt samen met de regionale rondreis van de speciale gezant van de Verenigde Naties voor de Sahara, Staffan de Mistura. In een brief aan de diplomaat, die La Razón in handen kreeg, gaf de MSP uiting aan "grote bezorgdheid". "Slechts één dag nadat Staffan de Mistura in de regio is aangekomen, betreuren wij opnieuw het verlies aan mensenlevens in een gebied dat in principe onder toezicht van de blauwhelmen staat en onderworpen is aan een staakt-het-vuren dat door de Verenigde Naties is opgelegd", aldus de brief.

Lees ook: Polisario beschuldigt Marokko van dodelijke drone-aanval

"In de huidige omstandigheden moet voor de MSP de prioriteit niet liggen bij het polsen van de partijen, maar bij het zo snel mogelijk beëindigen van de aanvallen en het consolideren van wat bereikt is. We kunnen niet toestaan dat ons volk blijft bloeden en sterven als gevolg van een asymmetrische en niet te winnen oorlog, op een moment dat dialoog, vreedzame middelen en de internationale rechtsorde krachtige instrumenten zijn die onvervangbaar zijn om geschillen op te lossen."

"De MSP vertrouwt op uw vastberaden inzet voor een vreedzame oplossing van het conflict, hernieuwt haar vertrouwen en roept u op om op deze eerste regionale reis al uw overredingskracht en morele autoriteit aan te wenden om ervoor te zorgen dat het staakt-het-vuren wordt nageleefd en er een einde komt aan het verlies van mensenlevens", aldus de MSP.

Lees ook: Polisario-commandant komt om bij aanval door Marokkaans drone

Een moeilijke, zo niet onmogelijke taak voor De Mistura. De vertegenwoordiger van het Polisario-front bij de Verenigde Naties, Sidi Mohamed Omar, heeft al laten doorschijnen dat hij niet veel verwacht van het bezoek van de diplomaat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team