Zoeken

African Lion 2022 veroorzaakt paniek bij Algerijnse leger

11 juni 2022 - 12:20 - Marokko

©

De Marokkaans-Amerikaanse militaire oefening African Lion 2022, zal plaatsvinden in nieuwe gebieden in de zuidelijke provincies, dicht bij de kampen van Tindouf, op enkele kilometers van de oostgrens van Marokko. Dat zorgt voor zoveel paniek bij de oosterburen, dat het Algerijnse leger is begonnen met militaire manoeuvres in Tindouf, met echte munitie.

Een aantal dagen voor de aftrap van African Lion 2022, die op 20 juni van start gaat, lijkt de angst het Algerijnse leger in zijn greep te houden. Maandag heeft Said Chengriha, chef-staf van het nationale volksleger (ANP), toezicht gehouden op een tactische militaire oefening met echte munitie in de regio van Tindouf. Hij zei aan de troepen van de 3ᵉ militaire regio, dat gesofisticeerd wapentuig niet voldoende is om de sterkte van een leger te bepalen, meldt Al Ahdath. Volgens de luitenant-generaal ligt de doeltreffendheid van een leger in de psychische en fysieke vermogens van haar strijders.

Lees ook: Algerije houdt opnieuw militaire oefeningen aan grens Marokko

Op basis van de verklaringen van de secretaris-generaal van het Algerijnse ministerie van Defensie, melden Spaanse media dat de oefening van het Algerijns leger plaatsvond op enkele kilometers van de grens met Marokko en tot doel had officieren te trainen in gecombineerde operaties, om het hoofd te kunnen bieden aan eventuele situaties.

Lees ook: Marokkaans-Amerikaanse militaire oefening aan grens Algerije

African Lion 2022 vindt plaats van 20 juni tot en met 1 juli in Kenitra, Agadir, Taroudant, Tan Tan en Mahbès. Deze laatste ligt op zo’n 40 kilometer van de kampen van Tindouf en op een aantal kilometers van de oostgrens van Marokko. De oefeningen zullen "multinationaal, multidomein en multifunctioneel zijn en hebben als doel de ontwikkeling van een technische en procedurele interoperabiliteit tussen de Royal Armed Forces en de strijdkrachten van de deelnemende landen, en een training in het plannen en uitvoeren van gezamenlijke operaties in een multinationaal kader", aldus de Generale Staf van het Marokkaans leger in een verklaring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team