Zoeken

Algerijnen steunen massaal Atlas Leeuwen vanavond

14 december 2022 - 19:20 - Sport

©

Ondanks de breuk in de diplomatieke betrekkingen tussen Rabat en Algiers en de niet-deelname van de Fennecs aan het WK in Qatar, betuigen de Algerijnse fans massaal hun steun aan Marokko, het eerste land in Afrika en de Arabische wereld dat de halve finales van een WK bereikt. De Atlas Leeuwen spelen vanavond tegen Frankrijk.

Het Algerijns elftal neemt niet deel aan het WK in Qatar, maar de fans tonen wel belangstelling voor het wereldkampioenschap. De prestaties van de Atlas Leeuwen, die voor het eerst de halve finales van een WK bereikten, zijn de drijvende kracht achter deze belangstelling.

Lees ook: WK 2022: Marokkaanse overwinningen geboycot in Algerije

"Ze vertellen me dat hun hart naar ons uitgaat. Ze zijn fair-play," vertelt Bouchra Adiel, mede-manager van een Marokkaanse banketbakkerij in Algiers, aan Le Monde. De 38-jarige binationale onderneemster werd in Fez geboren en woont sinds tien jaar in Algerije. "Ik kreeg zelfs een felicitatie-sms van een vaste klant na de overwinning tegen Portugal."

Lees ook: Algerijnse tv-directeur ontslagen na uitzenden beelden Atlas Leeuwen

Volgens Nadia, een 45-jarige arts, is de "steun heel natuurlijk vanwege onze geografische en culturele nabijheid". "We zijn als neven en nichten", zegt Salah, een 40-jarige manager uit Oued Souf, in het zuiden van het land. Hij kijkt met "plezier" naar de wedstrijden van Marokko, dat met succes deelneemt aan het WK in Qatar. "Zij slagen waar wij hebben gefaald," vervolgt hij. "Oorspronkelijk, voor de oprichting van staten, waren we één verenigd volk. Ondanks de meningsverschillen tussen de leiders zijn de Algerijnse en Marokkaanse volkeren dicht bij elkaar gebleven", zegt Mehdi Larbi achter de toonbank van zijn winkel. Hij hoopt dat deze broederlijke sfeer ook na de wedstrijd blijft bestaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team