Zoeken

Algerijnse tv-directeur ontslagen na uitzenden beelden Atlas Leeuwen

14 december 2022 - 10:00 - Wereld

©

De Algerijnse autoriteiten hebben besloten de directeur-generaal van de staatstelevisie (EPTV), Chabane Lounakel, te ontslaan wegens het uitzenden van beelden van de overwinning van Marokko.

De prestaties van Marokko op het WK worden door Algerije verzwegen. De censuur van de Algerijnse regering in verband met de deelname van de Atlas Leeuwen aan het wereldkampioenschap voetbal heeft zelfs geleid tot het ontslag van Chabane Lounakel.

Lees ook: Turkse commentator ontslagen na doelpunt Hakim Ziyech

De minister van Communicatie, Mohamed Bouslimani, heeft in een aankondiging Nadir Boukabes tot directeur-generaal van de televisiezender EPTV benoemd. Noch het verantwoordelijke ministerie, noch de Algerijnse media gaven commentaar.

Het ontslag kwam echter nadat de zender beelden van het succes van de Atlas Leeuwen tegen de Portugezen had uitgezonden zonder evenwel Marokko te vermelden, zo meldden bronnen uit de omgeving van de zender.

Lees ook: Marokkaans liedje "Mabrouk Alina" veroorzaakt controverse in Algerije

Zoals bekend hebben de autoriteiten politieagenten in de grote steden van het land ingezet om eventuele vreugdebetuigingen van Algerijnse fans voor Marokko te onderdrukken, mocht het land zich plaatsen voor de finale van het WK 2022 in Qatar. De bevolking mag geen Marokkaanse sportsuccessen vieren, ondanks de geschiedkundige en geografische verbondenheid van beide volkeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team