Zoeken

WK 2022: Marokkaanse overwinningen geboycot in Algerije

9 december 2022 - 11:00 - Sport

©

De successen van Marokko op het WK lijken de Algerijnse autoriteiten dwars te zitten: er zouden geen steunbetuigingen van supporters voor de Marokkaanse overwinning in het land zijn toegestaan.

Terwijl de prestaties van de Atlas Leeuwen in vele grote steden in de wereld zijn geprezen en gevierd, heerst er in Algiers stilte. Daar is reden toe: elke pro-Marokkaanse uiting in het kader van het wereldkampioenschap voetbal in Qatar is verboden, zo meldt Maghreb Intelligence onder vermelding van lokale bronnen.

Lees ook: Vice-president VAE: "Onmogelijke bestaat niet voor Marokko"

Algerije is niet vertegenwoordigd op deze belangrijke sportevenement en weigert solidair te zijn met Marokko. Daartoe kamden Algerijnse politieagenten de drukste en meest strategische boulevards van hoofdstad Algiers uit. Dat gebeurde dinsdag aan de vooravond van de wedstrijd Marokko-Spanje, die op strafschoppen door de Atlas Leeuwen werd gewonnen.

De agenten moeten elke uiting van vreugde van Algerijnse fans voor Marokko onderdrukken, mocht het koninkrijk zich plaatsen voor de kwartfinales van het WK 2022 in Qatar. Ondanks de historische banden en geografische nabijheid tussen beide naties mag de bevolking geen Marokkaanse sportsuccessen vieren.

Lees ook: Koning Mohammed 6 met feestvierders in straten Rabat (video)

Ook het dragen van het shirt van de Marokkaanse nationale ploeg wordt niet getolereerd en kan gelijkgesteld worden met "verstoring van de openbare orde", aldus dezelfde bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team