Zoeken

Steunt The Jerusalem Post de Atlas Leeuwen?

16 december 2022 - 17:00 - Sport

©

De Jerusalem Post heeft enkele uren voor de aftrap van de halve finale van het WK tussen Marokko en Frankrijk zijn steun betuigd aan de Atlas Leeuwen. Het is echter niet duidelijk of dit echt het werk is van het Israëlische dagblad.

De Jerusalem Post met een cover waarop het Marokkaans elftal wordt gesteund? De voorpagina van het Engelstalige Israëlische dagblad The Jerusalem Post was woensdag gewijd aan de Atlas Leeuwen. Met de kop "Wij zijn allemaal Marokkanen" en een fotomontage werd Jeruzalem uitgelicht. Daaronder staan de Marokkaanse coach Walid Regragui en zijn spelers. De krant toont ook een Marokkaanse vlag.

Lees ook: Israël onderdrukt viering kwalificatie Marokko door Palestijnen (video)

"Blijkbaar is één van onze lezers een grote fan van het Marokkaanse team, en ik begrijp hem: het was een plezier om hen te zien spelen", schreef Yaakov Katz, de hoofdredacteur van de krant, op Twitter. In gewone taal: het gaat hier niet om een hoofdartikel van de Israëlische krant, maar om een betaalde advertentie van een persoon van wie de identiteit niet bekend werd gemaakt. Een van de journalisten, Lahav Harkov, vindt deze advertentie niets nieuws maar wel "onvergetelijk".

Lees ook: Qatar 2022: Marokkaanse fans steunen Palestina

De Franse ambassade in Israël steunde de Bleus door de advertentie te bedekken met een Franse vlag. Marokko verloor in de halve finale van het WK in Qatar met 2-0. De Atlas Leeuwen spelen zaterdag de kleine finale tegen Kroatië.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team