Zoeken

Marokkaan rijdt 15.000 km om Atlas Leeuwen in Qatar te steunen

20 december 2022 - 18:00 - Sport

©

Een Marokkaan uit Rabat begon in juni zijn reis. Hij legde 15.000 km af met de wagen om in november in Qatar de Atlas Leeuwen te kunnen steunen. Het Marokkaanse elftal nam met succes deel aan het WK en is de eerste Afrikaanse en Arabische ploeg die de halve finale van het toernooi bereikte.

De 34-jarige Ayoub Attoumi reisde in vijf maanden tijd naar Qatar. Daarvoor had hij drie maanden gewerkt om een Mercedes Vito klaar te maken. Hij arriveerde in Qatar precies op 20 november, de dag waarop de openingswedstrijd van het WK tussen Qatar en Ecuador (0-2) plaatsvond. Zijn reis bracht hem naar 19 landen: Portugal, Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Slovenië, Kroatië, Bosnië, Montenegro, Albanië, Kosovo, Noord-Macedonië, Bulgarije, Turkije, Irak, Iran, Koeweit, Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Lees ook: Abderrazak fietst naar Qatar om Atlas Leeuwen te steunen

In een gesprek met Al Jazeera vertelde Ayoub dat het idee om Marokko in Qatar te steunen al lang bestond. Hij had vier jaar geleden al eens zoiets gedaan tijdens het WK in Rusland, toen hij op zijn motor van Parijs naar Moskou door Europa was gereden om de Atlas Leeuwen te gaan steunen. Deze keer diende zijn voertuig overdag als vervoermiddel en ’s nachts als slaapruimte.

Lees ook: Walid Regragui wil nu Afrika Cup winnen

Ayoub is blij dat hij de reis heeft gemaakt. "Ik heb geen spijt en ben erg blij dat ik deze reis heb gemaakt," zei hij, eraan toevoegend dat hij veel vreugde had gevoeld door de Atlas Leeuwen te steunen. Het Marokkaans elftal versloeg grote voetbalnaties als België, Spanje en Portugal en plaatste zich voor de halve finale.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team