Zoeken

Crisis Marokko-Algerije: Algiers koopt elektronisch oorlogssysteem

4 januari 2022 - 17:50 - Wereld

©

De chef-staf van het Nationaal Volksleger (ANP) van Algerije, luitenant-generaal Saïd Chengriha, verklaarde onlangs dat Marokko, zonder het bij naam te noemen, "van tactiek is veranderd door gebruik te maken van de cyberspace, sociale netwerken en de media om desinformatiecampagnes op te zetten die het moreel van de Algerijnse strijdkrachten ondermijnen". Het land heeft nu een nieuw systeem voor elektronische oorlogsvoering aangekocht bij een Chinees bedrijf.

Het gaat om het geïntegreerd elektronisch oorlogsvoeringssysteem van het Chinese bedrijf ELINC en CEIC. Dit integrated electronic warfare system is nu door Algerije aangeschaft, aldus Menadefense. Het systeem, dat onlangs in gebruik is genomen, is zowel passief, defensief als offensief. Het betreft een modernere versie van de LDK-190 die vijandelijke radio- en radar-emissies over een afstand van 600 km kan detecteren, de positie bepalen, vijandelijke emissies over deze afstanden identificeren en classificeren, radars en luchtafweersystemen beschermen tegen anti-stralingsraketten door de radarfrequenties "af te dekken" en communicatie over een afstand van 300 km verhinderen.

Lees ook: Algerije vreest oorlog tegen Marokko te verliezen

Dit nieuwe systeem wordt ook gebruikt om de vijand (lucht, zee, land) te verbieden het Globaal Navigatie Satelliet Systeem GNSS (GPS, Baidu, Galileo, Glonass) te gebruiken over een afstand van 300 km, om frequenties van 0,5 tot 40 GHz te verstoren, om stealthvliegtuigen en -schepen op te sporen, om de dataverbinding van drones die op afstand worden bestuurd met de grond te verbreken, om AEW-vliegtuigen over een afstand van 500 km op te sporen en om bepaalde radio-elektrische apparatuur te vernielen dankzij een gericht zendvermogen van 500 kW.

Lees ook: Marokko: Algerijnen krijgen toegang tot vertrouwelijke gegevens

Algerije stelt dat Marokko "zijn tactiek heeft gewijzigd door gebruik te maken van cyberspace, sociale netwerken en mediacampagnes met desinformatie om het moreel van de Algerijnse strijdkrachten te ondermijnen" en vreest een eventuele oorlog tegen het koninkrijk te verliezen. Het buurland heeft daarom besloten om zijn bewapening te versterken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team