Zoeken

Algerije beschuldigt Marokko van online intimidatie

30 januari 2021 - 12:40 - Wereld

©

Algerije beschuldigt Marokko van online intimidatie. Dat stelt de Algerijnse minister van communicatie, Ammar Belhimer, in een interview waarin hij ook andere landen heeft benoemd.

Net als bepaalde andere Arabische regeringen die voorstander zijn van de normalisatie van hun relaties met Israël, gebruikt ook Marokko de spyware Pegasus om Algerijnen op sociale media te intimideren, bedreigen of in diskrediet te brengen, verklaarde de Algerijnse minister van Communicatie, Ammar Belhimer.

"Met name Marokkaanse bedrijven hebben het, met ondersteuning van Franse technologie, gemunt op de destabilisatie van de Algerijnse samenleving. Naast trollen en asociaal gedrag of agressie, is de militante online intimidatie van over de Middellandse Zee en de haatzaaiende uitlatingen die zich onlangs op een verontrustende schaal verspreiden, de manifeste uitdrukking van een onaanvaardbare inmenging," oordeelt hij.

"Doordat Algerije standvastig is in zijn nobele standpunten ten gunste van rechtvaardigheid, zoals de rechten van de Saharaanse en Palestijnse volkeren, en elke normalisatie met de zionistische staat weigert, is het land voorwerp geworden van media-aanvallen en kritiek vanwege allerlei soorten huurlingen," concludeerde Belhimer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team