Zoeken

Algerijnse diplomaat: "Marokko voert vuile oorlog"

11 juni 2022 - 20:20 - Wereld

©

De speciale gezant van Algerije voor de Sahara en de Maghreb-landen, Amar Belani, heeft woensdag gezegd dat Marokko een "vuile oorlog" blijft voeren tegen zijn buren, in strijd met "internationale verdragen en praktijken die de betrekkingen tussen staten regelen".

In een verklaring aan het Algerijns staatspersagentschap APS omschreef de Algerijnse diplomaat de middelen die Marokko "zonder wroeging" gebruikt in zijn "vuile oorlog" tegen zijn buren als "amoreel". Hij noemde de migratiedruk op Spanje, de spionage met behulp van Pegasus-software, de "indirecte dreiging die uitgaat van de mogelijke reactivering van terroristische slapende cellen in sommige Europese landen, en de politieke, financiële en logistieke steun aan Algerijnse terroristische groeperingen".

Lees ook: Amar Belani: Marokko en Israël "hebben hetzelfde DNA"

Amar Belani sprak ook zijn veroordeling uit over het vermeende lichamelijke en seksuele geweld tegen Sahrawi activiste Sultana Khaya en over alle mishandelingen van Sahrawi activisten door Marokko, die door NGO’s en mensenrechtenorganisaties aan de kaak zijn gesteld. "De recente internationale rapporten onthullen de hopeloze pogingen van de instelling van de Makhzen om de verschillende vormen van blinde repressie op onschuldige Sahrawi activisten te verdoezelen," zei hij.

De speciale gezant van Algerije sprak ook over het "verwerpelijke gedrag" van Marokko met betrekking tot de Sahara en zijn "systematische gewoonte" om "de uitspraken van buitenlandse leiders over de kwestie van de Westelijke Sahara te vervormen, te verdraaien en uit hun verband te rukken op een partijdige en onrechtvaardige wijze”.

Lees ook: Amar Belani noemt Omar Hilale "onbekwaam"

"Dit opzettelijke en geplande desinformatie- en manipulatiewerk is gebaseerd op een taakverdeling en maakt gebruik van een groot aantal vertegenwoordigers in de media, die door de Marokkaanse regering zeer goed worden betaald, om het aanzien van Algerije te schaden en te belasteren en om te trachten invloed uit te oefenen op de internationale activiteiten van Algerije," aldus Belani.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team