Zoeken

Algerije beschuldigt Marokko van voeren drugsoorlog

17 april 2023 - 21:00 - Wereld

©

Brahim Merad, de Algerijnse minister van Binnenlandse Zaken, Lokale Overheden en Territoriale Ontwikkeling, beweert dat Marokko, zonder het koninkrijk bij naam te noemen, een drugsoorlog tegen zijn land voert en roept op tot een ferme reactie.

"Algerije is het doelwit van drugshandel en wordt geconfronteerd met een oorlog gevoerd door zijn westerse buur (Marokko, ndvr)", zei Brahim Merad tijdens een plenaire vergadering van de Nationale Volksvergadering (APN), gewijd aan mondelinge vragen aan regeringsleden. Hij antwoordde op een vraag over de maatregelen genomen door zijn afdeling om drugsgebruik en -handel te bestrijden en de middelen voor de behandeling van drugsverslaafden, met name jongeren.

Lees ook: De verwijten van Algerije tegenover Marokko

Volgens Merad is het noodzakelijk om "deze oorlog met alle middelen te bestrijden, door alle sectoren en gespecialiseerde organen en de burgermaatschappij te betrekken", meldt het Algerijnse persbureau APS.

Lees ook: Algerije uit ernstige beschuldigingen tegen Marokko bij VN

De minister prees tevens "de kolossale inspanningen van het Nationale Volksleger en de verschillende veiligheidsdiensten in de strijd tegen dit fenomeen en de bescherming van onze grenzen tegen alle vormen van criminaliteit".

Bladna.nl