Zoeken

Cannabis: nieuwe kansen voor Chefchaouen, Al Hoceima en Taounate

20 juni 2024 - 11:40 - Marokko

©

Marokko wil van legale cannabis een belangrijke economische sector maken, met name in de regio’s Chefchaouen, Al Hoceima en Taounate. Hiervoor heeft het Agentschap voor de Regulering van Cannabisactiviteiten (ANRAC) de opdracht gegeven om een strategisch plan te ontwikkelen.

Naast dit plan worden er ook drie nieuwe fabrieken voor de verwerking van cannabis gebouwd in de drie regio’s. Het Agentschap voor de promotie en ontwikkeling van het noorden (APDN) is verantwoordelijk voor de bouw van deze fabrieken, met een totaalbudget van meer dan 5 miljoen dirham.

Lees ook: Marokkaanse CBD-markt in opmars: chocolade, thee, snus...

De drie nieuwe verwerkingsfabrieken zullen elk 600 vierkante meter groot zijn en zullen werkgelegenheid creëren voor de lokale bevolking. In de fabrieken worden verschillende processen uitgevoerd, zoals extractie, scheiding, zuivering, productie van eindproducten, verpakking en opslag. De fabrieken moeten in 2025 operationeel zijn.

Het ANRAC is ervan overtuigd dat er in Marokko veel kansen zijn voor legale cannabis, zowel voor medicinale als industriële doeleinden. Het koninkrijk heeft een aantal belangrijke troeven, zoals een gunstig klimaat, de nabijheid van de Europese markt en de knowhow van traditionele boeren.

Lees ook: Marokko onthult label legale cannabis

De internationale markt voor medicinale cannabis groeit sterk en er is veel vraag naar Marokkaanse producten. De legalisering van cannabis in steeds meer landen biedt Marokko de kans om een belangrijke speler te worden op deze markt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team