Zoeken

Droogte in Marokko kan prijsstijging cannabis veroorzaken

21 februari 2022 - 18:20 - Economie

©

Cannabisproducenten maken zich zorgen over de gevolgen van de droogte voor hun oogsten en vragen de Marokkaanse regering om hulp. Watertekorten bedreigen momenteel heel Marokko.

Het uitblijven van regen en sneeuw heeft een ongunstige impact op het huidige agrarische seizoen in Marokko, vertelde Mohamed About, hoofd van de vereniging van het Rifgebergte (Ligue de Jibel Rif), aan Hespress. "In het Rifgebergte (waar cannabis wordt geproduceerd, een belangrijke inkomstenbron voor de plaatselijke bevolking) is dit geen uitzondering. Het gebrek aan regenval heeft ook een directe weerslag op de economie", voegde hij eraan toe. De boeren in de regio vrezen een droog seizoen en vragen de regering om hulp.

Lees ook: La Niña, waarschijnlijke oorzaak van droogte in Marokko

De landbouw in het Rifgebergte verschilt volgens Mohamed About van die in de rest van Marokko door de terrein- en de koude weersomstandigheden die er heersen. Het ploegen begint in het Rifgebergte in maart, in de rest van het land in het begin van de winter.

Lees ook: Koning Mohammed VI beveelt dringende maatregelen tegen droogte

"Het Rifgebergte is betrekkelijk hoog en bevindt zich in het noorden van het koninkrijk en is daarom, afhankelijk van de weersomstandigheden van de seizoenen. Maart wordt de facto de meest geschikte maand voor het begin van het ploegseizoen", zegt About, die eraan toevoegt "dat de vertraging in deze gebieden de bevolking ertoe dwingt een beroep te doen op irrigatie in plaats van op regen, omdat de productie in de zomermaanden nog aan het rijpen is".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team