Zoeken

Hakim Ziyech stopt als Marokkaanse international

8 februari 2022 - 21:40 - Sport

©

Hakim Ziyech heeft besloten om een einde te maken aan zijn internationale carrière en zal dus niet meer met het Marokkaans elftal optreden. De middenvelder van Chelsea maakte dat bekend in een interview met Abu Dhabi Sport.

Het conflict tussen Ziyech en Halilhodzic heeft een onverwachte wending genomen. De speler heeft besloten om niet meer voor Marokko uit te komen en stelt daar lang over te hebben nagedacht. "Eerlijk, ik begrijp hen. Maar ik zal niet bij de nationale ploeg terugkeren. Ja, mijn besluit is definitief", aldus Ziyech, die zich momenteel in de Verenigde Arabische Emiraten bevindt om aan de FIFA Club World Cup deel te nemen.

Lees ook: Vahid Halilhodzic nog steeds boos op Hakim Ziyech

Hakim Ziyech en bondscoach Vahid Halilhodzic zijn al maanden in conflict. De coach beschuldigt Ziyech ervan het Marokkaans elftal het belang en het respect dat het verdient niet te geven. De ruzie begon voor de kwalificatiewedstrijd voor het WK in Conakry. Ondanks de tussenkomst en verzoeningspogingen van meerdere spelers en de baas van de Marokkaanse voetbalbond FRMF, werd Ziyech volledig opzij gezet door Halilhodzic. De coach verklaarde herhaaldelijk dat de zaak voor hem is afgedaan en dat hij niet op zijn besluit zou terugkomen.

De beslissing van Ziyech om niet meer met de Atlas Leeuwen te spelen volgt op de uitschakeling van Marokko in de kwartfinales van de Afrika Cup 2022. Ziyech wilde aan het kampioenschap deelnemen om de nederlaag van 2019 te doen vergeten. Maar door zijn conflict met Halilhodzic was dat onmogelijk. De bondscoach had zelfs de goede prestaties van de Atlas Leeuwen "zonder Ziyech" op de Afrika Cup 2022 geprezen.

Lees ook: Vahid Halilhodzic: perfect resultaat zonder Hakim Ziyech

Ziyech heeft ervoor gekozen het besluit van Halilhodzic te respecteren. "Het is de beslissing die hij heeft genomen en die moeten we respecteren", aldus de middenvelder. De speler verklaarde verder dat hij het wel triestig vond voor de Marokkaanse fans, die hem graag terug op het veld hadden gezien. "Ik begrijp hen. Het spijt me heel erg. Maar de situatie is wat het is."

Volgens sommige experts zou het besluit van Ziyech het vertrek van Halilhodzic als bondscoach kunnen versnellen. De coach wordt sterk bekritiseerd sinds de uitschakeling van Marokko in Kameroen. De vraag is of de Marokkaanse voetbalbond liever Ziyech of Halilhodzic ziet vertrekken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team