Zoeken

Abdelhak Benchikha reageert op ruzie Ziyech en Halilhodzic

7 maart 2022 - 17:00 - Sport

©

Abdelhak Benchikha, Algerijnse coach en voetbalkenner, reageert op de breuk tussen Hakim Ziyech en de Marokkaanse bondscoach Vahid Halilhodzic. Die heeft de Marokkaanse spits niet willen selecteren voor de 33ᵉ editie van de Afrika Cup 2022.

"Het Marokkaanse publiek is vergelijkbaar met het Algerijnse: ze zijn veeleisend en houden van een goed spektakel. Ik heb gezien wat er in Kameroen is gebeurd. In veel wedstrijden ontbrak het de nationale ploeg aan evenwicht en stabiliteit, zowel in het elftal als op andere gebieden. Er ontbrak hier iets", zegt Abdelhak Benchikha in een interview met Al Mountakhab.

Lees ook: Bondscoach zet deur open voor terugkeer Ziyech

"Mocht ik in de positie van coach zijn, had ik nooit tot dit stadium van onenigheid met Ziyech of iemand anders willen komen. Mijn karakter laat me dat niet toe," voegde Benchikha eraan toe. Hij benadrukte de kwaliteiten van de ex-international. "Ziyech is een getalenteerde voetballer. Hij heeft recht op een kans en een plaats in de nationale ploeg."

Vahid Halilhodzic heeft Hakim Ziyech niet aangewezen voor het Afrikaans kampioenschap van 2022. De fans van de Atlas Leeuwen en vele sportkenners treuren om de afwezigheid van de Marokkaanse aanvaller. Marokko werd in de kwartfinales van de competitie uitgeschakeld.

Lees ook: Vahid Halilhodzic nog steeds boos op Hakim Ziyech

In februari heeft de Chelsea-aanvaller aangekondigd dat hij niet meer voor de Atlas Leeuwen zou spelen. "Ik zal niet terugkeren naar de nationale ploeg. Dit is mijn definitieve beslissing. Voor mij is het duidelijk dat ik me op mijn club moet concentreren", verklaarde Hakim Ziyech in een interview met Abu Dhabi Sports.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team