Zoeken

Voetbalbond wil terugkeer Ziyech en oefent druk uit op bondscoach

18 april 2022 - 16:20 - Sport

©

Fouzi Lekjaa, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), blijft bondscoach Vahid Halilhodzic bewerken met betrekking tot de terugkeer van Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui in de nationale ploeg. De voetbalbaas wil dat de deuren van het Marokkaanse elftal open blijven voor de twee Marokkaanse internationals.

"Maar de deur blijft openstaan voor alle Marokkaanse spelers, ongeacht de conflicten die ze wellicht hebben gehad. Het doel is niet om een bepaalde speler terug te brengen, maar om met het sterkst mogelijke team naar het WK te gaan," zei Fouzi Lekjaa, geciteerd door BBC Sport Africa, tijdens een vergadering van het bestuur.

Lees ook: Faouzi Lekjaa vraagt bondscoach "kalmte te herstellen"

De aanvallende middenvelder van Chelsea en de fullback van Ajax Amsterdam hebben niet deelgenomen aan de 33ᵉ editie van de Afrika Cup van 9 januari tot 6 februari 2022, vanwege de ruzie met de Frans-Bosnische coach. Terwijl ze wel tot de selectie behoorden voor de wedstrijd van de Atlas Leeuwen tegen de Democratische Republiek Congo, in het kader van de play-offs voor het WK 2022 in Qatar, sloegen Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui de uitnodiging af. Ziyech kondigde begin februari zelfs zijn internationale pensioen aan.

Lees ook: Marokkaanse voetbalbond organiseert ontmoeting met Halilhodzic, Ziyech en Mazraoui

De vete duurt voort, maar de voetbalbaas is vastbesloten om de twee Marokkaanse internationals terug in de nationale ploeg te hebben, voor de start van het WK 2022 in Qatar. Vandaar de druk op de coach van de Atlas Leeuwen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team