Zoeken

Vahid Halilhodzic straft Hakim Ziyech opnieuw

24 december 2021 - 10:00 - Sport

©

Bondscoach Vahid Halilhodzic heeft zijn spelerslijst voor de volgende bijeenkomst van de Atlas Leeuwen bekend gemaakt. Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui zijn niet geselecteerd, terwijl Abdessamad Ezzalzouli en Azzedine Ounahi wel op de lijst staan.

De Frans-Bosnische coach lichtte zijn keuzes toe tijdens een persconferentie voor de bekendmaking van zijn spelerslijst. Hij gaf aan dat de selectie is gemaakt op basis van de huidige conditie van de spelers en dat er ook rekening werd gehouden met de cohesie van de groep, die goed leerde samenspelen tijdens de kwalificatiewedstrijden.

Lees ook: Afrika Cup 2022: Halilhodzic bedreigt Marokkaanse spelers

Zo zal het Marokkaans elftal kunnen rekenen op een aantal vaste waarden zoals Achraf Hakimi, Youssef En-Nesyri, Yassine Bounou, Sofyan Amrabat of Ghanem Saiss. Maar ook nieuwe gezichten zoals Azzedine Ounahi, een speler van Angers SCO die zeer technisch speelt en gezien wordt als het nieuwe juweeltje van Barcelona, en Abdessamad Ezzalzouli, zijn opgeroepen om het team te versterken.

De grote afwezigen zijn opnieuw Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui. Halilhodzic verkoos de cohesie van zijn groep boven het talent van Ziyech. "We hebben goede kwalificatiewedstrijden gespeeld zonder die twee spelers. We hebben nu een homogene en coherente groep. Ik kan het risico niet nemen om de samenhang op te blazen," zegt hij.

Lees ook: Hakim Ziyech spreekt over conflict met bondscoach Marokko

De bondscoach selecteerde de doelmannen Yassine Bounou (Sevilla FC), Munir Mohand Mohamedi (Hatayspor) en Anas Zniti (Raja Casablanca).

Voor de verdediging koos hij voor Soufiane Chakla (OH Leuven), Samy Mmaee (Ferencvárosi TC), Ghanem Saïss (Wolverhampton), Nayef Aguerd (Stade Rennais), Achraf Hakimi (PSG), Souffian El Karouani (NEC Nijmegen), Adam Massina (Watford) en Sofiane Alakouch (FC Metz).

De middenvelders Fayçal Fajr (Sivasspor), Soufiane Amrabat (Fiorentina), Aymane Barkok (Frankfurt), Ilias Chair (Queens Park Rangers) Imran Louza (Watford), Azzedine Ounahi (Angers SCO) en Selim Amallah (Standard Luik) staan ook op de lijst.

De geselecteerde aanvallers zijn Soufiane Boufal (Angers SCO), Munir Haddadi (Sevilla), Youssef En-Nesyri (Sevilla), Ryan Mmaee (Ferencvárosi TC), Ayoub El Kaabi (Hatayspor), Zakaria Boukhlal (AZ Alkmaar) en Abdessamad Ezzalzouli (FC Barcelona).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team