Zoeken

Afrika Cup: "Marokko favoriet, maar het wordt niet makkelijk"

24 januari 2024 - 08:00 - Sport

©

De Marokkaanse coach Badou Zaki heeft de "zeer moeilijke" wedstrijd tussen Marokko en de Democratische Republiek Congo (1-1), gespeeld op zondag tijdens de Afrika Cup in Ivoorkust, geanalyseerd. Hoewel Marokko als favoriet wordt beschouwd, benadrukt Zaki dat het geen gemakkelijke opgave zal zijn.

"De wedstrijd was niet eenvoudig en dat was te verwachten. We wisten dat het eerste obstakel voor Marokko tegen Congo het klimaat zou zijn, met de hitte en vochtigheid," zei Badou Zaki in een interview met het Egyptische zender Ten tv. Hij merkte op dat de Atlas Leeuwen tijdens de wedstrijd moeilijke momenten kenden. "Naarmate de tijd verstreek, zagen we de fysieke reserves van het Marokkaanse team afnemen, terwijl het Congolese team domineerde, kansen creëerde en voor een verrassing had kunnen zorgen," voegde hij eraan toe.

Lees ook: Badou Zaki gelooft niet in kansen Marokko op Afrika Cup

Volgens de voormalige doelman van de Atlas Leeuwen onderscheidt de Afrika Cup zich van andere competities vanwege het warme weer en de fysieke kracht van de tegenstanders. "Het nationaal team (van Marokko) had geluk met deze gelijkspel en heeft ook kansen om zijn derde wedstrijd te winnen," zei Zaki, nu coach van Niger. Hij gelooft dat het Marokkaans elftal een van de favorieten is om het toernooi te winnen of op zijn minst de finale te bereiken.

Lees ook: Marokko-Zambia: Walid Regragui’s uitdaging

"We weten dat de Afrika Cup niet eenvoudig is. Alle teams met een geschiedenis zoals Egypte, Tunesië, Nigeria en Ivoorkust hebben de mogelijkheid om te winnen. Daarom zeg ik dat het Marokkaans team een van de kanshebbers is, maar het niet makkelijk zal zijn," concludeerde de voormalige Atlas Leeuw.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team