Zoeken

Afrika Cups en Marokko: een ramp?

1 februari 2024 - 18:00 - Sport

©

Marokko heeft opnieuw een teleurstelling moeten verwerken tijdens de Afrika Cup, een toernooi waar het land traditioneel moeite heeft om te schitteren. Dit staat in schril contrast met de uitstekende prestaties tijdens de laatste Wereldbeker in Qatar, waar Marokko als eerste Afrikaanse team ooit de halve finales bereikte en daarmee favoriet werd voor de Afrika Cup.

Veertien maanden na hun historische prestatie op het wereldtoneel, kwam het Marokkaans elftal met hoge verwachtingen naar de Afrika Cup, schrijft Reuters. Met slechts twaalf wedstrijden in de aanloop naar het toernooi en één nederlaag tegen Zuid-Afrika, leek het team goed voorbereid. Ze arriveerden zelfs een week vroeger in Ivoorkust om de lokale warmte en vochtigheid gewoon te worden.

Lees ook: Celebs steunen Atlas Leeuwen na uitschakeling op Afrika Cup

De deelname van de Atlas Leeuwen eindigde echter in een deceptie, met een uitschakeling in de achtste finales. Dit zet de moeizame geschiedenis van Marokko in dit toernooi voort; het koninkrijk won de Afrika Cup slechts één keer, 48 jaar geleden, en heeft sindsdien geen significante successen meer geboekt.

Met een team bestaande uit spelers die bij grote Europese clubs spelen en bijna ongelimiteerde middelen, werd Marokko gezien als één van de favorieten voor de Afrika Cup. Bondscoach Walid Regragui licht toe: "Voor Marokko is de Afrika Cup altijd moeilijk. We worden vaak gezien als favorieten, maar het lukt ons niet om consistent de halve finales te bereiken. Onze laatste finale was in 2004."

Lees ook: Mooie beelden: Ziyech troost Hakimi na nederlaag op Afrika Cup (video)

Aanvoerder Romain Saiss uitte ook zijn teleurstelling: "We zijn verdrietig voor onszelf en voor de Marokkanen die hoge verwachtingen hadden. De Afrika Cup is onvoorspelbaar. We hadden beter moeten spelen. Je moet wedstrijden afmaken als je de kans hebt. We moeten onszelf herpakken en deze fouten vermijden."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team