Marokko speelt gelijk tegen sterke Congo

21 januari 2024 - 17:30 - Sport

©

Marokko heeft zondagnamiddag 1-1 gelijk gespeeld tegen de Democratische Republiek Congo. Deze wedstrijd vond plaats in het Laurent Pokou stadion in San Pedro, Ivoorkust, als onderdeel van de groepsfase van de Afrika Cup.

In de eerste helft kwam Marokko al vroeg op voorsprong. Achraf Hakimi opende de scoren in de 6e minuut na een hoekschop van Hakim Ziyech. De Congolezen kregen een uitgelezen kans om te scoren na een corner in de 33e minuut, maar Romain Saïss wist de bal af te wenden. Deze scheerde langs de paal van de Marokkaanse doelman Yassine Bounou.

Aan het begin van de tweede helft waren er over en weer aanvallen, zonder dat er werd gescoord. Congo wist uiteindelijk de stand gelijk te trekken in de 77e minuut dankzij een doelpunt van Silas. Na een gemiste penalty door de Congolese Cédric Bakambu, die de paal raakte, bleef de stand gelijk.

Met dit gelijkspel komt Marokko op 4 punten en behoudt het de leiding in groep F, terwijl Congo tweede is met 2 punten.