Zoeken

Afrika Cup: Marokko, een verzwakte favoriet?

20 december 2023 - 08:00 - Sport

©

Het Marokkaans voetbalelftal neemt volgende maand deel aan de Afrika Cup en wordt als één van de favorieten beschouwd. De verwachtingen zijn hoog, maar er zijn ook veel vraagtekens.

Bondscoach Walid Regragui heeft één doel voor ogen tijdens de Afrika Cup, die van 13 januari tot 11 februari 2023 in Ivoorkust wordt gespeeld: de beker winnen. In een interview met de website van de Afrikaanse Voetbalconfederatie (CAF) prees hij de vechtlust van zijn team, vergelijkbaar met die getoond tijdens het WK in Qatar. Hij erkent dat de competitie zwaar zal zijn, maar gelooft dat zijn team de capaciteiten heeft om de tegenstanders te domineren.

Lees ook: Afrika Cup: eerste reactie Walid Regragui na loting

Toch zijn er uitdagingen. Het Marokkaans elftal kampt met de afwezigheid van enkele sterspelers, voornamelijk vanwege blessures. Noussair Mazraoui is momenteel niet beschikbaar vanwege een spierblessure. Sofiane Diop, middenvelder van Nice, zou ook kunnen ontbreken, terwijl Walid Cheddira en Abderrazak Hamdallah moeite hebben hun topvorm te hervinden. Sofiane Boufal zou ondanks een matige prestatie na het WK, een rol kunnen spelen in het team.

Marokko zit in dezelfde groep als de Democratische Republiek Congo, Zambia en Tanzania, en moet sterk van start gaan om zelfvertrouwen op te bouwen voor de volgende wedstrijden en bewijzen dat rekening moet worden gehouden met de Atlas Leeuwen in grote toernooien.

Lees ook: Marokko speelt twee wedstrijden vóór de Afrika Cup in Ivoorkust

De Atlas Leeuwen hebben de Afrika Cup slechts één keer gewonnen, in 1976 in Ethiopië, een eeuwigheid in de voetbalwereld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team