Zoeken

Afrika Cup: Marokkaanse fans woedend op Royal Air Maroc

22 januari 2024 - 17:30 - Sport

©

De supporters van het Marokkaans elftal hebben hun onvrede geuit over luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc, dat hoge prijzen hanteert voor vliegtickets naar Ivoorkust.

De fans willen de Atlas Leeuwen gaan steunen tijdens de 34e editie van de Afrika Cup, maar de ticketprijzen maakt dat moeilijk. De kosten voor een vlucht naar Ivoorkust via Royal Air Maroc zijn gestegen tot boven de 6000 dirham, wat leidt tot frustratie onder de fans. De Marokkaanse rapper Don Bigg doet een beroep op Royal Air Maroc om het nationale team en vooral de supporters voorrang te geven.

Lees ook: Marokko speelt gelijk tegen sterke Congo

Als reactie op deze situatie roept een groep sociale media-activisten Fouzi Lekjaa, de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), op om in te grijpen en een partnerschap met Royal Air Maroc aan te gaan voor betaalbare vluchten naar Ivoorkust. Dit zou veel Marokkaanse fans de mogelijkheid geven om naar het gastland van de Afrika Cup 2024 te reizen.

Lees ook: "Walid Regragui weet hoe hij wedstrijden moet leiden"

Na een gelijkspel tegen de Democratische Republiek Congo (1-1) op zondag 12 januari, staat Marokko voor de uitdaging om Zambia, de winnaar van de editie van 2012, te verslaan om zich te kwalificeren voor de achtste finales. Met vier punten blijven de Atlas Leeuwen aan de leiding van groep F.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team