Zoeken

Marokko gekwalificeerd voor achtste finales Afrika Cup 2024

23 januari 2024 - 12:00 - Sport

©

Marokko heeft zich gekwalificeerd voor de achtste finales van de Afrika Cup 2024, nog voor de laatste groepswedstrijd tegen Zambia te hebben gespeeld. Deze kwalificatie is het gevolg van andere wedstrijdresultaten in de groepsfase van het toernooi.

De kwalificatie van Marokko voor de achtste finales werd mogelijk gemaakt door de resultaten van de wedstrijden in groep A en B. Ivoorkust, uit groep A, verloor met 4-0 van Equatoriaal-Guinea, en Ghana, uit groep B, speelde gelijk (2-2) tegen Mozambique. Met deze uitslagen eindigen Ivoorkust en Ghana respectievelijk met drie en twee punten als derde in hun groepen. Marokko, dat Tanzania versloeg en gelijkspeelde tegen de Democratische Republiek Congo, heeft vier punten en zou bij een nederlaag tegen Zambia als één van de beste nummers drie uit de groepsfase doorgaan.

Lees ook: Marokko schittert en verslaat Tanzania met 3-0

Bij een overwinning en het behalen van de eerste plaats in hun groep, zou het team van Achraf Hakimi de nummer twee van groep E tegenkomen, bestaande uit Tunesië, Zuid-Afrika, Namibië en Mali.

Lees ook: Marokko speelt gelijk tegen sterke Congo

Naast Marokko zijn ook Guinee (groep C), Angola en Burkina Faso (groep D) al gekwalificeerd voor de achtste finales van het toernooi. Deze teams zijn verzekerd van ten minste een derde plaats in hun respectievelijke groepen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team