Zoeken

Don Bigg en Dada brengen ode aan de Atlas Leeuwen (video)

11 december 2023 - 23:00 - Cultuur

©

De nieuwe videoclip "Made in Morocco", een samenwerking tussen de Marokkaanse rappers Don Bigg en Dada, is uitgebracht als een eerbetoon aan het Marokkaans elftal en brengt ook een krachtige boodschap over de "vergeten" Marokkanen.

In deze video, een samenwerking tussen de bekende rapper uit Casablanca, Don Bigg, en Dada, afkomstig uit de regio Souss, worden de prestaties van de Atlas Leeuwen tijdens het Wereldkampioenschap voetbal in Qatar gevierd. De clip bevat beelden van muurschilderingen die zijn opgedragen aan bondscoach Walid Regragui en zijn team.

Lees ook: Don Bigg onder vuur na liedje over hekserij in Marokko (video)

De video werd enkele uren na de release al ruim 275.000 keer bekeken, wat de populariteit van het nummer onder de Marokkaanse jeugd benadrukt. De timing van de release valt samen met de eerste verjaardag van de historische prestaties van het Marokkaans elftal in Qatar.

Aan het einde van de video worden iconische uitspraken van speler Azzedine Ounahi en coach Walid Regragui weergegeven, punchlines die de ongekende prestaties van het Marokkaans elftal symboliseren.

Lees ook: Opname videoclip rapper Don Bigg loopt uit op drama

"Made in Morocco" is echter niet alleen een eerbetoon aan het voetbalteam, maar ook een klacht tegen sociale ongelijkheid en de vergeten armoede waarmee een deel van de Marokkaanse bevolking te kampen heeft.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team