Zoeken

Meerdere advocaten verdacht van corruptie in Tetouan

4 juli 2023 - 16:20 - Marokko

©

Meerdere advocaten en tussenpersonen zullen worden voorgeleid in het kader van een onderzoek naar een rechter uit Tetouan, die door zijn tweede vrouw wordt beschuldigd van corruptie.

Alle verdachten in de zaak van de corrupte rechter uit Tetouan, waaronder verschillende advocaten, zullen begin volgende week worden voorgeleid aan de procureur-generaal van de Koning bij het Hof van Beroep in Tetouan, meldt Al Ahdath Al Maghribia. Er wordt op gewezen dat meerdere advocaten en tussenpersonen door de gerechtelijke politie zijn gehoord in verband met deze zaak.

Lees ook: Magistraat en zijn ’samsar’ veroordeeld voor corruptie in Rabat

De corrupte rechter kan ook worden verhoord, melden bronnen dicht bij het onderzoek. Ook wordt aangegeven dat zijn aanwezigheid op de zitting van vorige week niet werd gewaardeerd door professionals in de rechtspraak, met name advocaten, de beschuldigden en hun families. Deze laatsten hebben het Hof verzocht de rechter tijdens het lopende onderzoek te schorsen.

Lees ook: Corruptie in Marokko: Koning Mohammed VI "ontevreden"

De zaak kwam aan het licht na een klacht over corruptie die door de tweede vrouw van de rechter tegen hem was ingediend bij de procureur-generaal van de Koning bij het Hof van Beroep in Tetouan. Een audio-opname zou bewijs bevatten van de corruptie van de rechter die steekpenningen zou hebben ontvangen om beslissingen te nemen in het voordeel van personen die al in eerste aanleg waren veroordeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team