Zoeken

Nieuwe ontwikkelingen in zaak tegen corrupte rechter Tetouan

10 augustus 2023 - 20:22 - Marokko

©

De zaak van de rechter uit Tetouan die wordt beschuldigd van corruptie is nog lang niet gedaan. Er zijn nieuwe verdachten opgeroepen, waaronder advocaten en justitiële functionarissen.

De tweede echtgenote van de magistraat meldde zijn corrupte handelingen bij de autoriteiten. Ze leverde daarbij een audio-opname aan de justitie als bewijs. Deze onthult dat haar man een aanzienlijk geldbedrag heeft ontvangen om in beroep een politieke leider tot een voorwaardelijke gevangenisstraf te veroordelen, terwijl hij in eerste aanleg tien jaar gevangenisstraf had gekregen, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Magistraat Tanger gevangenis in voor corruptie

Het onderzoek vindt plaats onder toezicht van de procureur des Konings in Tetouan en heeft de "betrokkenheid van een ambtenaar die werkzaam is bij een gerechtshof in de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima" aan het licht gebracht. Zijn verhoor door de Gerechtelijke politie (BNPJ) zou nieuwe "nuttige elementen voor de voortgang van het onderzoek" kunnen opleveren.

Lees ook: Corruptieschandaal rond advocaten in Tetouan

De onderzoekers zullen alle personen oproepen en ondervragen wiens namen in de audio-opname werden genoemd, met name degenen die mogelijk als tussenpersoon hebben gefungeerd. Ook zullen "alle zaken die door de betreffende magistraat zijn behandeld, opnieuw worden onderzocht".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team