Zoeken

Adil en Bilall maken de nieuwe Vlaamse topserie ‘Grond’

27 oktober 2021 - 19:00 - Cultuur

©

Filmmakers Adil El Arbi en Bilall Fallah maakten de films ’Bad Boys For Life’ en ’Ms. Marvel’ en lieten de afgelopen weken op Instagram zien dat ze zijn begonnen met de voorbereidingen van de Batgirl-film. Toch vonden ze ergens tussendoor nog de tijd om samen met Mathieu Mortelmans de topserie ’Grond’ te regisseren voor Play4.

‘Grond’ vertelt het verhaal van Ishmael, die na de overname van het repatriëringsbedrijf van zijn vader kennis maakt met de moeilijkheden waar moslims mee geconfronteerd worden wanneer ze in België komen te overlijden, schrijft Humo.

Lees ook: Marokkanen Adil El Arbi en Bilall Fallah gaan Batgirl regisseren

Familie moeten beslissen of ze hun geliefde laten begraven in Marokko, of dichter bij huis in België. Ishmael denk een oplossing te hebben voor dat vraagstuk. "Als je moslims niet kunt begraven in de heilige grond in Marokko, dan halen we die grond toch gewoon naar hier." Maar zo eenvoudig blijkt de realiteit niet te zijn.

Lees ook: Adil El Arbi en Bilall Fallah van Hollywood naar België?

Schrijvers Wannes Capelle, Dries Heyneman en Zouzou Ben Chikha zorgden voor het scenario van ’Grond’. Acteurs Yassine Ouaich, Charlotte De Bruyne, Barbara Sarafian, Tom Vermeir, Reinhilde Decleir, Saïd Boumazoughe, Mourade Zeguendi en Emilie De Roo, maken deel uit van de cast. De serie verschijnt eerst op Play4 en Streamz en wordt daarna wereldwijd verspreid via Netflix.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team