Zoeken

Adil El Arbi en Bilall Fallah van Hollywood naar België?

8 februari 2021 - 18:00 - Cultuur

©

De Marokkaans-Belgische Adil El Arbi werkt samen met Bilall Fallah in Atlanta aan de Disney-serie Ms. Marvel. Vorig jaar werd hun film ’Bad boys for life’ een enorme kaskraker.

Adil El Arbi wist al dat hij filmregisseur zou worden toen hij negen jaar oud was. Op zijn veertiende wist hij ook al dat hij ooit het boek van jeugdauteur Dirk Bracke "Straks doet het geen pijn meer", zou verfilmen. "Dit is een levenswerk. Ik wil die film maken, ik móét die film maken en ik zal er alles voor doen om die film te maken," schreef hij toen in een e-mail aan de auteur. Het boek gaat over incest en is gebaseerd op ware feiten.

Op zijn zestiende stuurde hij een nieuwe mail. Hij had toen een scenario klaarliggen van 150 pagina’s. Ook toen hij later op de filmschool een compagnon vond in Bilall Fellah volgden er nieuwe e-mails, zo groot was zijn passie en zijn standvastigheid, tot deze week bekend werd dat het eindelijk gaat gebeuren. De succesvolle makers van ’Bad boys for life’ verfilmden eerder al twee boeken van Bracke tot Black.

De vraag is nu of Hollywood hen wel los wil laten en zien zij het ook zitten om Amerika te verruilen voor België? "Je moet het ijzer smeden terwijl het heet is. Aan de andere kant zijn er projecten in Europa die anders moeilijker te organiseren waren, die nu wel plots kunnen. Straks doet het geen pijn meer wordt trouwens een Franstalige, Belgische film, geproduceerd door de Marokkaans-Belgische Nabil Ben Yadir. Vandaar ook dat we een Franstalige co-scenariste onder de arm nemen."

Adil wil de Belgische film heel graag maken "De reden waarom ik dit boek per se wil verfilmen, is dat het onderwerp zo onbespreekbaar is. Mensen praten daar niet over. Met Black en Patser raakten we ook moeilijke onderwerpen aan waar tot dan toe geen films over waren gemaakt. Of toch niet in België. Het is simpel: een film maken kost zoveel moeite, dat je niet wil dat die na de release een stille dood sterft. Je hebt een film gemaakt en niemand heeft hem gezien en niemand praat erover? Dat zou afschuwelijk zijn," zegt hij in het Nieuwsblad.

Ook Beverly Hills Cop 4 staat op hun programma. "Die komt er ook nog. Maar de producent, Jerry Bruckheimer, zit ook achter de reeks van Bad boys en wil nu eerst daar een vervolg aan breien. Dus gaan we eerst Bad boys 4 draaien. Als het van Sony afhangt: morgen. Of toch dit jaar nog. Zodra Will Smith kan." Ms. Marvel waar ze nu aan werken, gaat over een moslima-superheld. Een andere film in de pipeline heet ’Rebel’ en gaat over een moslimjongen in Molenbeek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team